Bloguri care mi-au atras atenția

Răzvan Pascu

Articol

În articolul despre Sri Lanka, Răzvan Pascu, un pasionat de călătorie, și-a făcut cunoscută opinia despre acest oraș pe care l-a vizitat de curând.Este un articol documentat, dar trebuie menționat că el nu a preluat articolul din  alte surse, ci a descris impresia lui despre ce a văzut în acele locuri.

A descris Sri Lanka în fiecare zi a călătoriei sale acolo. Este un articol destul de lung, dar nu are o introducere plictisitoare. A explicat de la început ce urmează să dezvăluie.

În textul său are bolduit de câteva ori Sri Lanka, oraș pe care îl descrie.Are și o comparație cu Cambodgia (despre care  a scris un articol către care are făcut link).Textul său nu are nevoie de liste în care să-și ordoneze ideile, este o descriere a unui loc pe care l-a vizitat.Are link către articolul introductiv despre Sri Lanka și nu are greșeli gramaticale. Textul nu are intertitluri, dar din punctul meu de vedere nu este o greșeală pentru că textul este lizibil și așa.Paragrafele sunt scurte, deci textul este ușor de scanat de către ochiul cititorului.Tag-urile sunt relevante pentru text.Fotografiile necesare unui astfel de text în care se descriu impresii de călătorie aveau nevoie să fie organizate într-o galerie foto pentru că sunt multe.Are un stil detașat, recunoște în alte articole că nu se consideră un expert, ci doar un om pasionat de călătorii și care a făcut și ceva bani din asta.

Andreea Ursu-Tomata cu scufiță

Mi-a plăcut acest articol pentru că-i împărtășesc părerea Andreei. Așa cum descrie chiar ea acest blog, „extrem de subiectiv și incredibil de personal”, mie îmi place cum scrie și cum își face cunoscută opinia.Din comentariile pe care le-am văzut la acest articol nu doar eu sunt de acord cu ceea ce scrie.

Spre deosebire de Răzvan Pascu, Andreea scrie cu diacritice, lucru care mă încântă. Si-a expus părerea în acest aricol, s-a documentat. A pus în articol un exemplu, a căutat termenii și condițiile Facebook referitoare la aceste concursuri cu like și share.Articolul nu este lung, are link-uri spre acest fel de concursuri. A făcut link și spre un alt articol mai documentat decât al ei, are termenii mai importanți cu bold.Articolul ei nu avea nevoie de intertitluri pentru că are paragrafe scurte, fiecare aducând o ideea nouă, deci este un text lizibil și nu este deloc greu de parcurs.Nu are greșeli gramaticale, iar în final incită oarecum cititorii la comentarii.Scrie despre ceea ce îi place, dar și despre ceea ce o nemulțumește și nu are o reținere în a publica opinia sa despre lucruri care se întâmplă în lumea în care trăim.

Copila blondă-Și blondele gândesc

Acest articol mi-a plăcut pentru că în ciuda dimensiunilor sale are cuvinte puternice și de impact. Și acest articol este scris cu diacritice, ne dezvăluie lucruri despre autoarea sa și are o introducere mică, dar care te îndeamnă să citești, ca și titlul de altfel. Textul are patru paragrafe scurte, concise, care dezvăluie o trăire cu care se pot identifica multe femei.Nu are greșeli gramaticale. Prin stilul ei de scris, transmite cumva încrederea de care multe cititoare poate au nevoie.Comentariile nu sunt multe, dar toate sunt de acord cu opinia autoarei.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: